>

Δράσεις Και Δραστηριότητες

Παρακάτω θα βρείτε σειρά ανακοινώσεων, καλεσμάτων και εκδηλώσεων-συναυλιών του Ωδείου μας

Χριστούγεννιάτικη Συναυλία "Ένα δώρο για τον Άϊ Βασίλη¨

Θέατρο Άνετον 

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 - Ώρα: 18.30 

    Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια «διαφορετική» γιορτινή συναυλία στο Θέατρο Άνετον με τίτλο Ένα δώρο στον ΑΪ Βασίλη. Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς με τη σειρά μας ένα δώρο στον ΑΪ Βασίλη. Ένα δώρο σαν προσφορά για όλα τα δώρα που μας έχει κάνει Εκείνος. Και το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να του κάνουμε δεν ήταν άλλο από τη μουσική μας, που τόσο πολύ αγαπάμε.

    Στην αρχή της εκδήλωσης παρακολοθήσαμε ένα χριστουγεννιάτικο διάλογο μεταξύ διαφόρων οργάνων που μας είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Επίσης μάθαμε πως ο άγιος Βασίλης έχει σκάψει το τεράστιο εργαστήρι του μέσα στο βουνό Korvantuturi, που μοιάζει με τεράστιο αυτί, για να ακούει έτσι τις επιθυμίες όλων των παιδιών. 

    Την παράσταση άνοιξαν οι μικροί μαθητές της Χορωδίας Παίδων μαθαίνοντάς μας για αρχή να τραγουδάμε, με το υπέροχο ΝτοΡεΜι, του Harry Connick. H συναυλία συνέχισε με παρουσιάσεις από την Ορχήστρα Νέων σε κομμάτια των Ferenc Farkas, F. Gossec, Leonard Von Call & Josef Strauss υπό διεύθυνση και διδασκαλία Μπελομάζωφ Βέσσελιν. Ακολούθησε η Χορωδία Νέων, η οποία παρουσίασε αποσπάσματα από το Gloria του Antonio Vivaldi υπό διεύθυνση και διδασκαλία Γιάννη Γράμψα. Και τα δώρα στον Αι Βασίλη δε σταματούσαν. Ακούσαμε διάφορα γράμματα από μικρά παιδιά που έστελναν το δικό τους δώρο κάθε φορά: 

    «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη εγώ φέτος θέλω λίγα πραγματάκια: έναν υπολογιστή, έναν μεγάλο αρκούδο και μια κουρδιστή μπαλαρίνα. Βάλε τα δώρα κάτω από το δέντρο και φύγε από την πόρτα. Όχι από την καμινάδα γιατί δεν έχουμε. Εκτός αν θες να φύγεις μέσα από το καλοριφέρ, αλλά πιστεύω πως δεν χωράς. Τα γλυκά επίσης θα σε περιμένουν πάνω στο τραπέζι. Σε χαιρετώ Γιώργος. Κι αν όμως δεν μπορέσεις δεν πειράζει σου κάνω εγώ δώρο τη μουσική μου.» 

    Με παρόμοια γράμματα ανάμεσα στα διάφορα σχήματα παρακολουθήσαμε τη δεύτερη εμφάνιση της Χορωδίας Παίδων που τους είδαμε να εμφανίζονται στη σκηνή κάνοντας μια προσευχή με το Ave Maria, του Schubert από την Μαρία Βαφειάδου και τη Μαριλένα Σκαμπαρδώνη στο πιάνο, και συνέχισαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον κόσμο. Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από όλα τα σχήματα που συμμετείχαν στη συναυλία και ευχές για μια Καλή Χρονιά. 

Image
Copyright © 2021 Tanidis | IT Educational & Corporate IT Solutions

Search